Koťata od Primy: První vycházka

Na první vycházku bez maminy Primy jsme zvolili teplý, slunečný sváteční den.

Prima je na své děti velmi opatrná, pečlivě se o ně stará a dohlíží na ně. Obě kočičky kojí, k jinému jídlu je zatím nepouští. Je to tak týden, co začala být koťata pohyblivější, začala opouštět pelíšek a nyní si už začínají spolu hrát. Prima je ostražitě sleduje a po chvilce je žene zpátky. Tlapkami je shrne do žádaného útvaru a lehne si na ně jako kvočna.

Prima a Porrima na vychazce

Ve středu bylo venku krásně, tak jsme vzali koťata na první procházku. Nejprve dostaly kočičí holky jména. Malá mourinka je podobná mamince, tak má podobné i jméno – Porrima. Mnohem nesmělejší, menší černá je Polaris. Potom jsem si situaci šla ujasnit s Primou. Po kratší, ne úplně přátelské diskuzi, jsem Primu uplatila masem a koťata odnesla.

Porrima a pampelisky

Obě kočičky si vyzkoušely, jak studí tlapky v trávě, poměřily, jestli už přerostly pampelišku, ochutnaly travičku, proběhly se a honem zamířily do náruče tety Kateřiny. Porrima byla spokojená, tulila se a cumlala svetr. Ale na Polaris to bylo trochu moc, a tak syčela jako piliňáky a tvářila se jako velká zlá kočka.

Polaris

Prima zrovna dojídala maso, když jsem jí holky vracela. Honem spolkla a – aby se neřeklo, sekla mě do ruky – koťata putovala, kam patří – do pelechu a zalehnout je. Obě byly tak utahané, že spaly až do večera.

Další fotografie koťata najdete ve fotogalerii.