For Pets 2019 – jak jsme dopadli

Výstavy For Pets, která se konala od  4. do 7. dubna, tedy čtyři (!) dny, se za náš útulek zúčastnilo šest koček a kocourů. Umístili jsme jich dva a půl.

Čtyřdenní výstavy se za náš útulek zúčastnilo šest koček a kocourů a umístili jsme dva a půl. Proč takové divné číslo?  Do nového domova odešly Abidou a Růženka, ovšem smůlu měla Salema – černá kočička s poraněným (a samozřejmě už zahojeným okem). První den si ji tam vyhlédl velmi sympatický pár, třikrát se k ní vrátil.  Ovšem pánovi se večer objevily příznaky alergie. Druhý den se ovšem tito lidé vrátili, prý to může být alergie také na trávy a břízu, které už hojně začínají kvést a Salema se jim moc líbí. Proto jsme se dohodli na umístění na zkoušku. Jak tušíte, úplně to nedopadlo. Na kočku byli alergičtí pán i paní, a tak se Salema vrátila na výstavu. Tam si ji ovšem vyhlédl další pár, který slíbil, že se dokonce tohoto týdne ozve. Tak držte palce! 

A teď k Růžence. Tato kočička byla na počátku naprostý plašan. Mazlit se začala zhruba po roce, zpravidla vždy po návratu z výstavy, kde se vždy otočila v kleci tak, aby měla hlavu v záclonkách a návštěvníci z ní viděli jen mourovatý zadek. Postupně si chodila pro pohlazení ráno v posteli a začínala se měnit z kočky okrasné i na kočku mazlivou. A v tom pokračuje i v novém prostředí. Zůstala v Praze 9, jako sloužící si vybrala velmi sympatickou paní a skvělého chlapce. Doma na ni čekal nádherný zrzavý Ríša, s nímž seznamování proběhlo bez problémů, hned první den ji láskyplně olízal hlavičku a přivítal do své rodiny. Trochu problém je zatím s želvovinovou Zuzankou, která na ní žárlí. Ale všichni věříme, že to bude v pořádku.

VELKÉ PODĚKOVÁNÍ NA ZÁVĚR – děkujeme všem, kdo jste nám přispěli koupí v charitativním krámku nebo jen tak do kasičky. Povedlo se vybrat dost peněz na to, abychom koupili zhruba dvacítku vakcín, které brzo budeme potřebovat pro koťata, aby byla připravená k umístění do nového domova. Děkujeme také organizátorům za pozvání a všem firmám, co nám daly vzorky krmiva.

A co říct na závěr? Výstavy je konec,ať žije další umisťovací výstava!! V sobotu 27. dubna od 10 do 17 hodin se na vás těšíme ve Spolkovém domě na adrese k Vidouli 727, Praha – Stodůlky.