Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tetina prošla výstupní kontrolou

Je to víc než půl roku, co si to obyčejná vesnická mourinka špatně vyměřila a skončila pod autem. Pak zcela neobyčejně pokousala toho, kdo jí přijel z té silnice „seškrábnout“, a tím se stala v naší domácnosti nezapomenutelnou. Na naší domovské veterině zpřesnili naše „je rozbitá, vlaje za ní noha“ na zlomeniny stehenní kosti a pánve. A na veterinární klinice I-Vet nám to těžko ošetřovatelné puzzle složili na sále dohromady.

Z nedostatku inspirace dostala do karty pracovní jméno Tetina a ono se ujalo. Tetinka, ač z lidí vyděšená, zvládla operaci i pooperační péči dobře. Zákrok stál 13 591,-Kč a přispěli jste na něj 6400 Kč, za což velice děkujeme. (Zbytek zaplatili provozovatelé depozita, tedy my. Což mimo jiné znamená, že pro letošní rok si žádnou další takhle „rozbitou“ kočku nemůžeme dovolit přijímat, náš rodinný rozpočet by to neunesl. Ale utratit mladou a životaschopnou kočku kvůli řešitelnému úrazu se nám nechtělo.)

Po propuštění z veteriny jsme Tetinu nastěhovali do karanténní klece a „zavřela se nad ní voda“. Týdny utíkaly, hojily se její kosti i psychika. Po tom, co pominula nejhorší bolest, kočku pomalu opouštěla panika. Od výpadů proti krmící ruce, přes znepokojené vrčení, neutrální opatrné pozorování až po lehké otření se o ruce. Tetinka se stala mazlivou. Pořád se v nečekaných situacích leká, ale už od lidí neočekává jen to zlé.

A teď to neméně podstatné: Minulý týden ve čtvrtek jsme prošli „výstupní kontrolou“ na I-vetu. Cesta na veterinu Tetinu zas trochu vyplašila a po proběhnutí se po ordinaci, aby ukázala, jak chodí, skončila samozřejmě za stolem, mezi dráty od počítače (magické místo všech ordinací). Ale je schválena zdravou, kovové destičky nebude třeba vyndávat, tedy další operace jí nečeká a může do světa.

PS. A trošku nám děvenka ztloustla