Jdi na obsah Jdi na menu
 


Až se podzim zeptá…

Letní přestávku v umisťovacím kolotoči jsme využili k „veterinární údržbě“ našich stálic.

Období prázdnin už pravidelně věnujeme důkladným a časově náročným vyšetřením těchto zvířat. Provádíme i plánované operační zákroky nebo zákroky vyžadující delší rekonvalescenci. A tak se v ordinaci ocitl Lištík, Juník, Blaženka, Pumi, Gulivera, Sandy, Pipenka, Lilák, Holeček i Alien.

Lištík zvládl rozsáhlé operační zákroky na končetinách na jedničku.

Sandy prošla ušní kontrolou a zjistilo se, že novotvar v pravém uchu je už druhý rok ve stejném stavu a celková kondice kočky se nejen nezhoršuje, ale právě naopak.

Holečkův zdravotní stav je setrvalý. Trochu přibral, což ale v jeho případě není vůbec na závadu.

Dva naši alergici – Blaženka a Alien – prošli základním testování m a máme první výsledky. S doporučením veterináře mohou směle vyhlížet nový domov.

Pumimu je už osm let a vstoupil tedy do středního kočičího věku. Usoudili jsme, že je čas na důkladnější kontrolní vyšetření včetně vyšetření krve a moči. Pumča byl shledán zcela zdravý a v kondici. Tedy až na jeden problémek. I krátká cesta do ordinace pro něj znamenala velký stres, a tak jsme jej opět dovezli hysterického se všemi průvodními projevy. Z tohoto důvodu jej už trvale na žádnou výstavu vozit nebudeme a nové páníčky bude vyhlížet z domova. Nemusíte se ale bát, že by změnu prostředí nezvládl, máme potvrzeno, že jej stresuje opravdu přenoska a hlavně cesta. Zkusím jej začít učit chodit na kšírkách, čímž by se cestování s Pumíčkem snad zjednodušilo.

Pipenka přišla o zoubky a paní doktorka málem o nervy, když ji uspávala, neboť  Pipča předvedla paradoxní reakci na narkotika jak z učebnice.

Také Lilákovy struvity se chovají vzorně a dobře tedy reaguje na SD/CD dietu a s velkou pravděpodobností jej uvidíte na nějaké zimní výstavě.

Největší starost nám však udělaly dvě dosud zcela zdravé kočky – Gulivera a Juník.

Gulivera od jara velmi zhubla, měla problém se zuby a v posledních týdnech trpí nechutenstvím. Podstoupila testy na FeLV/FIV s negativním výsledkem, ale vyšetření krve ukázalo akutní selhávání ledvin. Gulivera je v léčení a dočasně jsme ji tedy stáhli z nabídky.

Juník počátkem prázdnin dostal slabou mrtvici. Po aplikaci léků a klidovém režimu je už zcela v pořádku a žádné trvalé následky nemá. Přesto s ním na podzimní a zimní výstavy nepočítáme. Ale moc se za tohoto mazlivého nenáročného šedobílého kocourka přimlouváme. Nenašel by u někoho klidný domov? Klid a pohoda je právě to, co Juník potřebuje nejvíc.

Prázdniny  jsou za námi a všichni naši svěřenci s nadějí vyhlížejí novou umísťovací  sezónu, která snad přinese teplý pelíšek a laskavou rodinu.