Jdi na obsah Jdi na menu
 


Páťa v novém domově

Mourovaného Páťu si možná vybavíte jako vyhublého a olysalého kocoura, který se do péče václavického depozita dostal na jaře tohoto roku. Kocoura "zapomněli" jeho majitelé v bytě, který opustili - majitelku nemovitosti tedy čekalo pořádné překvapení, když dorazila byt zkontrolovat. Kocour nebyl řádně krmen, proto byl podvyživený; ztráta srsti byla zřejmě způsobena alergií na bleší kousnutí a stresem.

Páťa si v depozitu rychle zvyknul, zejména proto, že krmení byl dostatek a bylo průběžně dostupné :-) Z olysalého chudáka se časem vyloupnul moc pěkný kocour, který nás překvapil tím, že uměl otevírat dveře. Tato zvláštnost, která byla zřejmě důsledkem toho, jak se snažil dostat ze svého vězení v původním domově, mu nakonec přihrála  domov nový: osvojitelům připomněl kocoura, o něhož přišli v pokročilém věku a který si taky uměl skákáním na kliku otevřít dveře. 

"Páťa si už u nás zvykl. Má se dobře a už nám sedá na klín a přede. Jsme moc rádi, že ho máme doma," píše Páťova osvojitelka. Kocour je v novém domově spokojený proto, že se nemusí o přízeň svých lidí dělit s dalšími kočkami, a my jsme spokojení, že z depozita zmizelo zvíře, které přítomnost ostatních koček snášelo s nechutí. A navíc vyžralo všem kočkám krmení rychlostí blesku :-)

pata01.jpg

Páťovi a jeho osvojitelům přejeme dlouhý a krásný život :-)

Související odkazy:

  • Páťa - profil v inzerci
  • Páťa - fotografie z depozita