Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikýsek v novém domově

Mikýsek je jedním z "flaškových" koťat. Tři kocourky a jednu kočičku přivezli strážníci MP ve věku cca tří týdnů (tři týdny byly koťatům, nikoliv strážníkům ;) ), na počátku prázdnin. Kotěci rodinka byla nalezena při vyklízení haraburdí na zahradě kdesi v Chotyni, Bohužel bez matky - kočky, na které byly drobci tou dobou ještě plně závislí. Pečovatelkou se tedy stala kolegyně Dáša, která koťátka krmila po třech hodinách speciálním mlékem pro koťata, masírovala bříška (kvůli vyměšování) a snažila se udržet drobky při životě a v dobré kondici. 

To se ale lépe řekne, než udělá. Péči kočky člověk nenahradí - vedle cenných látek z mateřského mléka potřebují mláďátka jak něžnost své maminky, tak její pevnou tlapku, když v pozdějším věku zlobí. Parta polodlouhosrstých koťat přes veškeré Dášino pečovateské úsilí moc neprospívala, a jakmile se k mléku přidal i masový příkrm, začala trpět na průjmy. 

Zdravotnímu stavu koťat nepřidaly ani tropické teploty letošního léta. Rodinka byla nakonec odsunuta do malého depozita, kde se jim věnovala intenzivní péče - vedle běžného podávání léků se servírovala chutná krmě pětkrát až šestkrát za den, vždy pěkně čerstvá, aby nestačila oschnout nebo se v důsledku vysokých teplot zkazit. Tento režim se v běžném provozu, kdy depozitní teta chodí do práce, těžko udržuje; koťata vděčí za život rodičovské dovolené jedné z našich spolupracovnic. A za mazlivou, akční a tolerantní povahu jejím dětem. 

Koťata, která se svou polodlouhosrstou vizáží značně liší od běžné útulkové klientely (která je velmi krátkosrstá), našla mnoho obdivovatelů a několik nabídek nového domova. Mikýsek měl přislíbený domov na Slovensku, bohužel jeho zdravotní stav dlouhodobě neumožňoval vakcinaci proti vzteklině, která je pro mezinárodní přesun nezbytná. Z dalších nabídek nových domovů - jak už to tak bývá - sešlo, a tak Mikýsek zůstal v depozitu, kam mu společnosti přijely dělat dvě jarní koťata, Edita a Isabel. Ty měly nový domov též přislíbený, prakticky od okamžiku, kdy se narodily, ovšem skutek utek. 

Minulý týden se tedy konečně usmálo štěstí i na Mikýska, a to v podobě mladé paní, která sháněla kamaráda pro britského kocoura. Dle prvních zpráv si kluci padli do noty a prohánějí se spolu celým domem. Vzhledem k tomu, že se Mikýskovo nové působiště nachází v klidné lokalitě, budu moci kocourek po kastraci chodit i ven. Přejeme mu do života hodně štestí a ulovených myší :-)

Související odkazy: